Altfernet je ryze přírodní fernet plné chuti a sytě tmavé barvy, který vzniká v jihočeské Blatné pod rukama mistra Václava Šitnera. Při jeho přípravě se mistr Šitner řídí především svou intuicí podpořenou celoživotní zkušeností. Sám určuje kolik je čeho třeba, dobu i ten správný okamžik kdy je hotovo. Sám si připravuje a váží byliny, které maceruje v obilném lihu a následně spojuje bylinné výtažky působením času a celoživotních zkušeností do lahodné tekutiny. Tak se rodí harmonicky plná chuť tohoto jedinečného fernetu a takhle Altfernet získává své ušlechtilé vlastnosti.
18 bylin včetně:
Chmelový extrakt ze zeleného nesušeného chmele
Hořec – radix gentiane
Zeměžluč – herba centauri
Lékořice
Máta – extrakt z máty peprné
Naplňte sklenici po okraj ledem a přidejte 0,04 l Altfernetu. Dolijte kolou a ozdobte plátkem citrónu.
Do hrníčku nalijte ohřátý jablečný džus, doplňte 0,04 l Altfernetu a zamíchejte. Výsledek dochuťte troškou skořice a hřebíčku, abyste dosáhli pravého vánočního aroma. Ozdobte plátkem pomeranče a vychutnejte si kombinaci, která v zimě zaručeně funguje.
Sklenici naplňte ledem a vymačkejte polovinu limetky. Přidejte kvalitní zázvorovou limonádu Ginger Beer a navrch opatrně nalijte Altfernet.