Pivo z minipivovaru

Blatná

Pivo z minipivovaru

Blatenský kohout

Tradice pivovarnictví v Blatné sahá až do roku 1489, právě tehdy získala Blatná na strakonicku várečné právo od Zdeňka Lva z Rožmitálu. Pivo se vařilo v městském a panském pivovaru. V roce 1869 z něj vzešel Zámecký pivovar Blatná. Zdárně přežil obě světové války a úspěšně fungoval až do roku 1978, kdy byl uzavřen. Nostalgie a touha po navázání na mnohaletou tradici nás přivedli zpět k myšlence obnovení pivovaru v Blatné. Svého času býval Černý kohout považován za jedno z nejkvalitnějších piv v Československu. Nejlepší ingredience a bohaté zkušenosti při vaření piva propojujeme s nadšením, úctou ale i hladem po experimentu.

PET: 1,0L KEG: 15L, 30L, 50L

Světlý ležák

12%

Blatenský Kohout

PET: 1,0L KEG: 15L, 30L, 50L

Polotmavý ležák

13%

Blatenský Kohout